Högalidsskolans rektor dömd till böter

Rektorn för Högalidsskolan i Stockholm, Sven-Erik Tunerholt, har fällts av Svea hovrätt för brott mot arbetsmiljölagen. Domen gäller en händelse för drygt två år sen då en tioårig pojke på skolan hängdes ut genom ett fönster av äldre elever. Rektorn väntade för länge med att anmäla det inträffade till dåvarande Yrkesinspektionen, ansåg hovrätten.
Det var i november 2000 som en då tioårig pojke på Högalidsskolan hölls fast av tre äldre elever De hotade att slänga ut honom genom fönstret på femte våningen. Pojken ringde själv nödnumret 112 och saken polisanmäldes, men det tog 14 dagar innan dåvarande Yrkesinspektionen fick veta vad som hänt och därför anmäldes rektorn för brott mot arbetsmiljölagen. I tingsrätten friades rektorn, men i Svea hovrätt fälldes han. Straffet blir 30 dagsböter a 370 kronor. Radio Stockholm har sökt Sven-Erik Tunerholt för en kommentar, men utan att lyckas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".