Företagsproblem i Fittja

Kunderna sviker Fittja centrum och företagarna upplever att varken kommunen eller den privata fastighetsägaren ställer upp på dem.
Nu vill företagarna ta över verksamheten. - Vi vill gärna ta över och sköta centrumet själva och vi vill att kommunen och banken ska ställa upp, om de verklingen vill ha kvar oss i Fittja Centrum i framtiden, säger Himmet Kaya, ordförande i företagarföreningen i Fittja centrum, till Radio Stockholm. Vi är helt säkra på hur vi kan driva det bättre på egen hand, fortsätter Kaya. Det finns affärslokaler i Fittja centrum som står tomma sedan flera år. Den enda bankomaten sprängdes för ett år sedan och har inte blivit ersatt. Förslumningen står och knackar på dörren. - Vi har inga stora planer utan kommer ta vara på det småskaliga i centrumet, säger förvaltaren Jörgen Ragnarsson på fastighetsbolaget Kungsleden. De företag som går dåligt får överväga om de ska hitta på något annat eller lägga ned sin verksamhet, säger Ragnarsson, till Radio Stockholm. Under onsdagskvällen hålls ett möte mellan företagarna, fastighetsägaren och kommunen där man bland annat ska diskutera en försäljning av Fittja centrum.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista