stockholm

Rättegång om hot efter dödsmisshandel

En 33-årig man som under rättegången om dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani hotade en av de åtalade bör dömas till fängelse. Det krävde åklagaren under rättegången på torsdagen.

HOTRÄTTEGÅNG EFTER CAMPOGIANI

Riccardo Campogiani misshandlades till döds utanför en festlokal natten till den 6 oktober i fjol. I december i fjol hölls den mycket omskrivna rättegången om dödsmisshandeln i Stockholms tingsrätt som dömde tre av de fyra åtalade tonårspojkarna för grov misshandel och vållande till annans död, en dom som Svea hovrätt sedan fastställde i slutet av april i år.

Rättegången i tingsrätten hölls i säkerhetssalen på grund av hot mot de åtalade och deras familjer och i samband med rättegången ska den 33-årige mannen enligt åtalet ha hotat en av de fyra pojkarna genom att ha gjort en pistolliknande gest med ena handen och sedan ha riktat den mot pojken. -Precis som åklagaren så yrkar jag på fängelse. Det är olaga hot och gränsar nästan till övergrepp i rättssak.

Rättegången hölls ju i säkerhetssalen på grund av att det fanns hot, säger målsägandebiträdet Åke Broné. Enligt försvarsadvokaten Mari Schaub förnekar den åtalade 33-åringen brott. Domen i fallet kommer torsdagen 30 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista