Föräldrauppror i Rinkeby

Rinkebyskolan ger inte eleverna rättvisa förutsättningar i undervisningen. Det tycker föräldrar som har barn i skolan. Elitklassen på skolan har resulterat i flera priser för Rinkebyskolan, men för de elever som inte går i elitklassen går det desto sämre för.

Rinkebyskolans satsning på en elitklass har gett skolan ett gott rykte. Eleverna i klassen har bra betyg i både kärnämnen och andra ämnen.

Men nu visar en granskning, som Dagens nyheter på nätet har gjort, att resultaten för de elever som går i de andra fyra niorna på skolan är allt annat än bra.

I våras hade nästan 7 av 10 av de eleverna underkänt i något av kärnämnena; svenska, engelska eller matematik.

Föräldrar som har barn i de nior som inte är elitklassen, är nu oroliga för att deras barn inte kommer kunna höja sina betyg tillräckligt till i vår när de ska söka till gymnasiet.

En av föräldrarna är Isaak Isaakidis som säger till dn.se att att det är helt oacceptabelt. Han är en av initiativtagarna till en föräldragrupp som har krävt ett krismöte med skolans ledning.

På måndag möts föräldragruppen, elever, rektorn och skolledningen för att diskutera det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista