Stockholm

Ännu en gripen efter knivdåd i Kista

Ytterligare en person har gripits misstänkt för knivdådet i Kista nordvästra Stockholm i lördags. Totalt är nu fyra män misstänkta för inblandning i dådet, då en död 23-åring lämnades utanför Karolinska Universitetssjukhuset.

Ungefär samtidigt som 23-åringen lämnades utanför sjukhusets akutmottagning, tidigt i lördags morse, hittades ytterligare två män svårt knivskurna vid Kista-avfarten till E4:an.

Polisen tror att det finns ett samband mellan dåden, eftersom samma bil, en svart Audi, har setts vid båda tillfällena.

På måndagen anhölls alltså en fjärde person misstänkt för dåden, det rör sig om en 16-åring.

Tre män anhållna tidigare
Sedan tidigare är tre män, 18, 23 och 25 år gamla anhållna. Samtliga är misstänkta för mord och försök till mord, alternativt medhjälp till mord, enligt Mona Johansson, pressansvarig vid Norrortspolisen.

Polisen har under måndagen arbetat med förhör och teknisk undersökning av den svarta Audi som tros ha använts vid dådet.

Hjälp av Västerortspolisen
Enligt Mona Johansson har Norrortspolisen också tagit hjälp av Västerortspolisen i utredningen, eftersom de fyra misstänkta kommer därifrån och är kända av polisen där sedan tidigare. 

Maria Blomquist
maria.blomquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista