Kontor blir bostäder i Nacka strand

Det kan bli bostäder i dom kontor som nu står tomma efter att Ericsson och Telia nu flyttar från Nacka strand. En ny lag som träder i kraft nästa år kan göra det möjligt att göra om övervåningarna i kontorshusen till bostadsrätter.
Regeringen vill tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet ändra lagen så att det ska bli lättare att ha flera olika ägare i en och samma fastighet. Det skulle innebära att det skulle gå att göra om delar av kontorshus till bostädsrätter. Det vill nu fastighetsbolaget AP utnyttja å bygga bostäder i delar av dom enorma kontsytor som nu blir tomma i och med att både Telia Sonera och Ericson flyttar från Nacka Strand. Lennart Berg, regionschef för AP fastigheter som äger kontoren, säger till Radio Stockholm att det skulle betyda ett lyft för området och att det kommer att bli väldigt fina lägenheter om planerna genomförs. Nackas kommunalråd, moderaten Erik Langby är mycket positiv till planerna på fler bostäder i Nacka Strand. - Nacka strand behöver mer liv och rörelse, säger han. Dom nya reglerna ska träda i kraft den första januari nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".