stockholm

Kritik mot Rinkebyskolans elitsatsning

Rinkebyskolans ledning anklagas av föräldrar och niondeklassare för att ha skapat en elitklass och låtit de andra fyra klasserna få sämre villkor med många lärarbyten och för lite stöd. På måndagskvällen var det ett upprört möte i skolan. Där framfördes krav om stöd och hjälp åt alla.

Elevernas dom över sina tre år på högstadiet är hård: Ständigt nya vikarier, lärare som inget kan eller somnar på lektionerna och inget gehör från skolans ledning. Problemen har pågått länge, utan att någon lyssnat.

--Det är mycket som har dolts, det är det. Jag vet att det har pågått i flera år med svaga klasser. Det här är inte det enda, det är flera klasser som har gått ut med dåliga betyg, det är inte bara för våra barn nu, säger Monika Calderon som har en son i idrottsklassen.

Kerstin Ackarad vars dotter går EU programmet tror att skolledningen kommer göra något åt situationen nu eftersom de fått så många krav på sig från eleverna att de inte vågar något annat.

Börje Ehrstrand  rektor på Rinkebyskolan säger till Radio Stockholm att många nyttiga synpunkter kom fram på mötet och vad gäller den ibland smått kaotiska vikariesituationen hänvisar han till de lagar i Sverige som reglera hur vikarier ska ersätta ordinarie personel som är barnlediga och att man bara följt dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista