Stureby

Sturebyskolan får ha skolgård i fred

Barnen på Sturebyskolan i södra Stockholm får ha sin skolgård i fred. Kommunen planerade att bygga bostäder på en del av marken men på torsdagskvällen sa stadsbyggnadsnämnden nej till bygget.

Kommunen behöver mark att bygga bostäder på. Vid Sturebyskolan var det tänkt att en personalparkering som ligger mellan skolan och idrottsplatsen skulle bebyggas. Men barn och föräldrar har protesterat eftersom de ser den här platsen som en del av skolgården.

På torsdagskvällen sa en enig nämnd nej till förslaget. Något som Folkpartiets gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, Abit Dundar, var nöjd med eftersom han tidigt gjort klart att han inte tyckte platsen var bra för bostäder.

- Hela förslaget blir bara negativet för barnen, därför tycker jag att det var viktigt att vara emot det. Så jag får gratulera Sturebyskolans barn, säger han till Radio Stockholm.

Reporter Johanna Sjöqvist
johanna.sjoqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista