STOCKHOLM

Manifestation mot våld planeras

Ungdomshuset Reactor i Kista i nordvästra Stockholm planerar en stor manifestation mot våld. Det är ungdomar själva som kommit med initiativet efter att en 23-årig man knivhuggits till döds i Kista förra helgen - och manifestationen ska ske till hans minne.

Ace Billefelt - föreståndare på Reactor - säger att händelsen har berört många.

- Önskemål har kommit att det här får inte stanna här för det här berör oss allihop. Det är en stor förlust för alla som har unga människor i sin närhet, säger hon.

- I morgon kommer vi att sätta ett datum och den tredje november kommer vi att planera för en manifestation som ungdomar har önskar. Det här måste lyftas fram, än en gång.

På måndagen hölls begravningen för den 23-årige man som för nio dagar sedan knivdödades på E4:an i Kista. Mannen lämnades utanför Karolinska universitetssjukhuset och ytterligare två män hittades ungefär samtidigt svårt knivskurna i närheten av E4:an i Kista.

Sammanlagt sju personer är häktade misstänkta för inblandning i dådet - den yngsta bara 16 år gammal.

Vad som ligger bakom dödsmisshandeln är ännu oklart och bland ungdomarna i Husby, där mannen bodde, är frågorna många.

- Till en början är det ju svårt att förstå att det har hänt, just för att det var en kille som inte var inblandad i bråk i vanliga fall, säger Ace Billefelt.

- Det har påverkat många. Man samlas upp, pratar om det och försöker göra något kreativt. Man tar hand om varandra efter en sådan här händelse, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".