TV4 tvingas medverka i mordutredning

TV4 måste lämna ut allt ljud-och bildmaterial som spelades in från hotell Anglais i centrala stockholm, i samband med en dödsskjutning utanför hotellet i påskas. Det beslutade Stockholms tingsrätt idag efter en vädjan från åklagaren i mordutredningen.
På kvällen den 20 april pågick en direktsändningen av programmet sportbaren i TV4 Plus i baren på hotell Anglais. Mitt under programmet sköts en 26-årig man till döds utanför hotellet. Chefsåklagare Birgitta Cronier tror att TV4 kan ha filmat detaljer utanför fönstren somkan vara intressanta i mordutredningen. Sju personer har suttit häktade men är nu släppta. Samtliga är dock fortfarande misstänkta för inblandning i mordet. - Vi har principen att inte lämna ut några band till polis och åklagare. Vi kan ännu inte säga om vi ska godta beslutet eller överklaga det, säger TV4:s bolagsjurist Rickard Wallentin till TT.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".