Skärpt straff för man som sålde sin fru till sexköpare

Svea hovrätt skärper straffet för den 44-årige man från Stockholmstrakten som sålde sin förståndshandikappade 19-åriga fru till över 100 sexköpare.

Det var under hösten 2007 som mannen utnyttjade och sålde den förståndshandikappade flickan till sexköpare i lägenheter i Upplands Väsby och Göteborg och på ett hotell i Stockholm. Han ska också ha annonserat ut henne på en sexsajt på internet och en del av försäljningen ska ha skett via den.

Tingsrätten kallade i sin dom mannens handlingar för ett hänsynslöst utnyttjande och skrev att mannen måste ha förstått att kvinnan hade en utvecklingsstörning.

I tingsrätten dömdes han till fem och ett halvt års fängelse, men Svea hovrätt skärper det straffet och lägger på ett år, totalt döms mannen till sex år och sex månader i fängelse för bland annat grovt koppleri.

Hovrätten skärper även straffet för en 36-årig man som av tingsrätten samtidigt dömdes bland annat för förberedelse till grovt koppleri. Hovrätten anser att mannen varit aktiv när det gäller att sälja kvinnans tjänster till sexköpare och dömer mannen för medhjälp till grovt koppleri till fyra års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".