Bara invandrare på ungdomsboende

Särskilda ungdomsboenden som bara tar hand om ungdomar med invandrarbakgrund, gör fel. Det anser flera av de boende på ungdomsboendet Klivet i Uppsala, som alla har invandrarbakgrund. Det blir mycket svårare att integrera sig senare och anpassa sig till svenska ungdomar, säger Mohammed Al javar, en av de stockholmsungdomar som bor på Klivet.
Psykologen Ulf Gustavsson på ungdomsboendet Klivet har en annan uppfattning. Han menar att det är nödvändigt att ungdomarna koncentreras för att kunna se deras utsatthet och särskilda behov. Klivet är ett ungdomsboende för unga människor som antinget tagits omhand enligt LVU, lagen om vård av unga, eller så har de kommit dit frivilligt för att de inte har någon annanstans att ta vägen. Ämnet tas upp i Radio Stockholms ungdomsprogram Reko, 103,3, efter klockan 14, söndag 18 november.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".