Sparplaner för färdtjänsten

Resandet med färdtjänst i länet kommer att begränsas framöver. Orsaken är att färdtjänstresandet just nu ökar mer än beräknat, och det har lett till att budgeten riskerar att överskridas med mellan 20 och 50 miljoner kronor. Därför kommer nu Landstinget att införa begränsningar i resandet.
Exakt vilka begränsningar det blir är ännu inte klart. En möjlighet är att begränsa rullstolstaxiresandet. Det är en ny tjänst som snabbt blivit populär, eftersom den inte behöver planeras och förbeställas på samma sätt som ordinarie färdtjänst. Hos färdtjänstanvändarna finns nu en oro för hur försämringar kommer att slå. -Det är ju vår kollektivtrafik. Gör de besparingar på den kan man fråga sig om de gör besparingar på den övriga kollektivtrafiken. Alla ska ju behandlas lika, säger Nils Duwähl, ordförande för Stockholmssektionen av De Handikappades Riksförbund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".