Danselev misshandlad på skola

En fjortonårig elev vid Högalidsskolan på Söder i Stockholm vårdas på sjukhus efter att ha misshandlats av en äldre elev.
Den äldre eleven dunkade enligt Expressen hans huvud i ett skåp och tryckte två fingrar hårt mot hans strupe. Senare på kvällen fick han åka till Astrid Lindgrens barnsjukhus och det visade sig att han drabbats av en kraftig hjärnskakning. Enligt tidningen anser den 14-årige elev som nu misshandlats att danselever trakasseras på Högalidsskolan. Högalidsskolans rektor Sven Erik Tunerholt säger till Radio Stockholm att han inte tror att danselever är en särskilt utsatt grupp på skolan. Men han säger också att händelsen ska både polisanmälas och anmälas till Arbetsmiljöverket. Vid en tidigare uppmärksammad händelse på Högalidsskolan för ett år sen hänges en tioårig danselev ut genom ett fönster på skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista