Misshandel av danselev utreds

Högalidsskolans antimobbningsråd kommer att utreda var det var som hände på skolan i slutet av förra veckan när en fjortonårig elev misshandlades av en äldre elev.
Det var i slutet av förra veckan som en fjortonårig elev som går i dansklass vid Högalidsskolan på Söder i Stockholm blev misshandlad av en annan elev. Pojken fick en kraftig hjärnskakning och har under helgen varit inlagd på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Händelsen kommer att anmälas både till polisen och arbetsmiljöverket säger skolans rektor Sven Erik Tunerholt. Högalidsskolan har tidigare uppmärksammats när en annan elev, en tioåring som också går i dansklass, hängdes ut genom ett från fönster från skolan. Alexandra Urisman Brundin, som går i klass nio och är ordförande för Högalidsskolans antimobbningsråd, säger att sedan förra gången har det satsats stort på att komma tillrätta med mobbningen på skolan. Med stöd av lärare och skolledning så leds antimobbningsarbetet av de som har bäst koll - nämligen eleverna själva.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista