Namninsamling om skolor i Ekerö

De anställda inom skolorna i Ekerö kommun ställer sig nu bakom rektorernas larm om dålig ekonomi och fyra lärare har sagt upp sig. Ylva Forslid, ordförande på lärarförbundet i Ekerö lämnade idag över drygt 500 namnunderskrifter från anställda inom skolan till kommunledningen.
Samtliga skolledare i kommunen har tidigare skrivit ett brev till kommunledningen där de menar att man inte längre kan ta ansvar för att nå de mål som är uppsatta eftersom man får för lite pengar. Ekerö Kommuns moderata kommunalråd Peter Carpelan säger till Radio Stockholm att brevet kom in lite sent för att man ska kunna göra något just nu, då man är mitt uppe i budgetarbetet. Kommunen ska nu träffa rektorerna för att diskutera problematiken. Det är inte bara från de tolv rektorerna som det har kommit brev där man påpekat att det fattas resurser. På Stenhamra ligger Stockbyskolan, en skola för speciellt resurskrävande elever som har diagnosen DAMP eller ADHD. Där har de fyra lärarna sagt upp sig eftersom dom inte anser att de klarar av att nå de mål som satts upp. Vad gäller Stockbyskolan så säger Peter Carpelan till Radio Stockholm att han tror att den situationen kommer lösa sig, men han specificerar inte hur.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista