Läkare slarvade med narkotikapreparat

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämd har beslutat att dra in rätten för två läkare i Stockholm att skriva ut läkemedel som är narkotikaklassade. De tilldelas också var sin varning, skriver Dagens Nyheter.
Den ene läkaren, som är specialist i allmän psykiatri, har haft mottagning i bostaden. När socialstyrelsen besökte mottagningen saknades brits eller annan utrustning för undersökning och patienterna har utan undersökning fått recept på bland annat Ketogan, som är ett beroendeframkallande läkemedel. Läkaren ska också ha skrivit ut för stora mängder av läkemedelet och det saknades patientjournaler. Den andre läkaren som är specialist i ortopedisk kirurgi har också skrivit ut bland annat Ketogan på ett sätt som Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd anser vara aningslöst och omdömeslöst och som underhållit patientens missbruk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".