Polisen vill ha dialog med mc-klubb i Nacka

Polisen i Nacka tänker inleda en dialog med mc-klubben Eastside som etablerat sig i en villa i Saltsjö-Boo i Nacka. Klubben är med i Hells Angels och politiker har oroat sig för vad klubbens närvaro i området. Den typen av oro vill polisen sätta stopp för så tidigt som möjligt.
Enligt polisintendent Per Törnlöv på Nackapolisen har polisen tagit Eastsides inflyttning på största allvar. Polisen ska nu försöka föra en dialog med mc-klubben. -Vi kommer då naturligtvis att strälla krav på Eastside. Vi vill ha ordning och reda där de hyr fastigheten, säger Per Törnlöv. Eastside är en del av den beryktade mc-klubben Hells Angels. Det är våldsbrottsligheten kring dem och andra mc-gäng i början och i mitten av 90-talet som gör att polisen tar deras etablering i Nacka på största allvar. Det handlar om att stävja den typen av brottslighet i så god tid som möjligt, enligt Per Törnlöv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".