Maratondebatt i Stockholms stadshus

Det rådde stora motsättningar mellan de båda politiska blocken i den inledande gruppledardebatten i Stockholms kommunfullmäktige i dag. Debatten gäller Stockholms budget för nästa år och ska pågå i 26 timmar.
Gruppledardebatten idag handlade till stor del om att den rödgröna majoriteten berömde sin egen politik och hur bra den klarat ekonimin, och att satsa på barn- och ungdomar trots att det är lågkonjunktur. -Vi har presenterat en budget som har tydliga prioriteringar, som tar ansvar för helheten, värnar stadsdelsnämnden och som självklart är tillväxtfrämjande, sa finansborgarrådet Annika Billström (s). De borgerliga svarade med att tala om den ekonomiska katastrof som drabbat Stockholm efter det rödgröna maktövertagandet i höstas. - Nu har hjulen stannat. Stockholm som var en tillväxtmotor för hela Sverige har börjat gå åt fel håll, sa oppositionsborgarrådet Kristina Axén Olin (m).
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".