Åtal mot misstänkt gangsterkung

En 34-årig man, utpekad som gangsterkung i Stockholm, åtalades i dag vid Sollentuna tingsrätt för bland annat grov narkotikasmuggling och grovt vapenbrott. Enligt åtalet har mannen fört in drygt tre kilo kokain till Sverige.
Kokainet ska ha fraktats från Trelleborg till Stockholm. 34-åringen var tidigare misstänkt för ett mord i Tumba men då fanns inte tillräckliga bevis. När han nu återigen greps hittade polisen flera skarpladdade k-pistar och pistoler i hans lägenhet på Östermalm. Mannen har sagt i förhör att han hade vapnen eftersom han själv är mordhotad. Samtidigt med 34-åringen åtalas ytterligare sex personer för liknande brott. Men ytterligare en ledande person inom organisationen är på fri fot. Han flydde från Sverige i samband med att de andra sju greps. Nu har Norrortspolisen tagit kontakt med polisen i Serbien för att försöka få tag i mannen. -Vi har även varit i kontakt med mannen själv, för att förmå honom att komma hem, men han är inte intresserad av det, säger Hans Östlund på Norrortspolisen till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".