Dagismögel - föräldrar förlorade

Stockholms kommun behöver inte betala tillbaka dagisavgifter till Wiwianne Ahlberg och 24 andra föräldrar som haft sina barn på det mögelskadade daghemmet Ekbacken i Årsta i södra Stockholm. Det fastställde Svea hovrätt i en dom idag.
Wiwianne Ahlberg hade krävt tillbaka dagisavgifter på 50 000 plus ränta för den tid hennes båda döttrar gick på daghemmet. I stället döms hon nu att betala rättegångskostnaderna för Stockholms stad på 269 000 kronor. Historien började för 10 år sedan när det konstaterades att dagiset Ekbacken i Björkhagen i södra Stockholm hade drabbats av fukt och mögelskador. Wiwianne Ahlbergs båda barn fick eksem och andra hudproblem. Wiwianne Ahlberg anser att kommunen inte har uppfyllt sin del av avtalet då barnens inomhusmiljö varit dålig under lång tid och krävde därför dagisavgiften tillbaka - totalt 50 000 kronor plus ränta. Stockholm stad å sin sida hävdar att det inte finns några bevis för att barnen mått dåligt på gund av dagismiljön och att det är vanligt med allergier i dagisåldern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista