Försämringar för färdtjänstresenärer

Färdtjänstnämnden i Stockholms läns landsting beslutade idag om besparingar i verksamheten som innebär försämringar i resandeservicen. Framför allt påverkas fritidsresandet. Kostnaden för rullstolstaxi höjs och avgiften vid enstaka färdtjänstresa höjs från 50 till 70 kronor.
Ordförande i Stockholmsavdelningen av De Handikappades Riksförbund, Nisse Duwähl, är kritisk till att rullstolstaxin kommer att kosta pengar: -Det kommer innebära att den här spontaniteten och möjligheterna till ett självständigt liv blir väldigt begränsade, säger Nisse Duwähl till Radio Stockholm. Däremot blir det ingen höjning av högkostnadsskyddet för pensionärer, utan det ligger fortfarande kvar på 300 kronor per månad. Det innebär att besparingarna i paketet inte blir så stora som beräknat utan stannar på cirka 15 miljoner kronor. De borgerliga partierna i Färdtjänstnämnden hade alla invändningar mot de föreslagna besparingarna, men förslaget klubbades igenom av den rödgröna majoriteteten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".