Misstänkt knarksmugglare inför rätta

Idag inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt mot Milan Sevo, som pekats ut som ledargestalt i Stockholms undre värld. Han är åtalad misstänkt för inblandning i en omfattande härva där stora mängder kokain smugglats till Sverige från Balkan.
Milan Sevo har pekats ut av polisen som en ledargestalt i Stockholms undre värld. Klädd i mörk kostym satt han i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt idag och lyssnade intresserat på åklagaren när hon redogjorde för hur han varit inblandad i smugglingen. Åtalet handlar om stora mängder kokain som smugglats från Kroatien till Sverige. Efter omfattande spaningsarbete kunde polisen nysta upp härvan, flera personer greps och samtidigt hittades över tre kilo kokain. Åklagaren menar bland annat att Milan Sevo ska ha betalat 45 000 kronor för transporten av narkotikan. Bevisningen består till stor del av kartlagd telefontrafik och avlyssnade telefonsamtal mellan de misstänkta. Åtalet mot Milan Sevo gäller även grovt vapenbrott. I hans bostad hittade polisen två skarpladdade k-pistar, två skarpladdade pistoler och ljuddämpare. Det är det enda brottet som Sevo erkänner sig skyldig till. -Det är inte helt okänt att han varit utsatt för mordförsök, han har en mycket stark hotbild mot sig som tog sig uttryck i att hans svärfar sköts på öppen gata i Skärholmen för inte så länge sedan, säger Sevos advokat Peter Althin till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".