Chefen för Södersjukhuset avgår

Den svåra situationen inom Stockholms förlossingsvård gör nu att chefen för Södersjukhuset Erik Hemmingsson avgår. Han gör det för att han känner sig motarbetad av ledande landstingspolitiker:
Konflikten mellan Erik Hemmingsson och främst det moderata sjukvårdslandstingsrådet Folke Schött startade för ungefär ett år sen då det fanns planer på att inrätta en privat förlossningsavdelning vid södersjukhuset. Erik Hemmingsson sa nej eftersom experter dömt ut förslaget, det innebar för stora medicinska risker för mor och barn. Förslaget ändrades men Erik Hemmingsson fortsatte att säga nej och konflikten var ett faktum. Erik Hemmingsson säger till Radio Stockholm att han redan i september bestämde sig för att avgå men det var först igår som det blev offentligt. Han säger att det inte är möjligt att fortsätta om inte de ledande politikerna har förtroende för honom som sjukhusdirektör. Vem som tar över som sjukhusdirektör är inte klart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".