Skottlossning på Värmdö

Nackapolisen har gripit fem personer i Stavsnäs på Värmdö efter att ett fritidshus i närheten av ICA Stavsnäs satts i brand och skottlossning hörts i området.
Det var vid femtiden i morse som polisen fick larmet. Fritidshuset var övertänt när brandkår kom till platsen och släckningsarbetet pågår fortfarande. Polisen hittade ett skjutvapen på en av de gripna. Det är fortfarande oklart hur många som är gärningsmän och hur många som är offer av de fem personer som förts till polisstationen. En person är skadad och förd till sjukhus, men det är inte fråga om skottskador, utan misshandelsskador, uppger Thomas Samuelsson, stationsbefäl vid Nackapolisen, för Radio Stockholm. Han säger också att det fortfarande är oklart vad som utlöste branden och skottlossningen i Stavsnäs, men en teori är att en fest urartat. Förhör med de gripna kommer att hållas under morgonen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista