BO kritisk mot Högalidskolan

Barnombudsmannen, BO, ifrågasätter nu om ledningen för Högalidskolan i Stockholm verkligen tar problemet med mobbning vid skolan på allvar.
Skolans rektor Sven Erik Tunerholt har bland annat sagt att misshandeln av en danselev i fredags var en enstaka händelse och inte ett uttryck för mobbning av enskilda elever. Den inställningen vänder sig BO Lena Nyberg emot. Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöinspektionen, Skolverket och polisen och Lena Nyberg anser att det är bra att fallet har blivit anmält. Detta för att markera att det är lika allvarligt när ett misshandelsfall sker mellan barn eller ungdomar som mellan vuxna, säger hon. Sven Erik Tunerholt har också sagt att han tror att det kan vara bra att flytta de mobbade danseleverna till en annan skola. BO håller inte med. Det kommer inte leda till någon förändrad attityd på skolan, säger Nyberg till Radio Stockholm. Det skolan behöver en konsekvent och noga genomtänkt strategi, framtagen av både elever och personal, för hur man ska hantera problemet i framtiden, anser barnombudsmannen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista