Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Studieresa utomlands får skarp kritik

Socialdemokraten Ingela Nylund-Watz, oppositionsråd i landstinget och ledamot av intresseorganisationen Mälardalsrådet, får skarp kritik för en studieresa till Singapore och Malaysia med rådet som finansierades med skattemedel. 

Syftet vara att studera forskning och tillväxtfrågor - men det ifrågasätts av miljöpartisten Gertrud Brorsson som anser att Stockholm inte kan - och inte ska ha något utbyte med vad hon menar är totalitära diktaturer.
Gertrud Brorsson, som tidigare satt SL:s styrelse och idag är ledamot av socialtjänstnämnden i Stockholm och Mälardalsrådet blev också erbjuden att följa med på resan till Singapore och Kuala Lumpur - men tackade nej.

Mälardalsrådet är en intresseorganiation med representanter från hela regionen runt Mälaren. Den som ledde Mälarrådets delegation på 34 personer var Ingela Nylund Wats - och hon hävdar att utbytet av resan var både lärorikt och nyttigt. Mycket var gäller de lärdomar som kan göras av de satsningar på utbildning och forskning som görs på de besökta ställena.

I resan, som enligt uppgift kostade runt 35 000 kronor per person, ingick förutom Ingela Nylund Wats som delegationens ledare, tre personer från Stockholms stad. Totalt kostade studieresan närmare 1.2 miljoner av skattepengar - och Gertrud Brorsson är kritisk av flera anledningar. Dels ur miljösynpunkt då samma information kunde ha hämtats från Karolinska institutet i Solna eller KTH i Stockholm samt att det ur demokratisk synvinkel är fel att åka till de berörda länderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".