Huddinge

Moderaternas starke man avgår

Huddinge kommuns kommunstyrelseordförande, moderaten Bo Trygg, går i pension den 1 januari. Han har varit heltidspolitiker i länets näst största kommun i tio år. Det han tycker sig ha lyckats bäst med är att göra Huddinge kommun känd.

- Vi har kunnat förändra Huddinge från att ha varit en sovstad eller förstad till Stockholm, till att nu vara en egen kommun med egen identitet, säger Bo Trygg.

På några punkter har han lyckats sämre med.

- Jag har en ambition att ha en låg skatt men vi har inte lyckats nå genomsnittsnivån för kommunerna i länet. Vi har också områden som är segregerade och det är ju dom områdena som vi fick pengar för tidigare: Vårby gård, västra Skogås och Flemingsberg, säger Bo Trygg.

En sak som oppositionen tycker att han har misslyckats med är att skapa tillräckligt många förskoleplatser i kommunen. Men det beror på befolkningsprognoser som slagit fel anser Bo Trygg.

Bo Trygg är 67 år. Han har varit heltidspolitiker i länets näst största kommun i tio år och de senaste två åren har han lett kommunstyrelsens arbete.

Att han avgår mitt i en mandatperiod beror till viss del på att hans fru pensionerats, och han vill gärna ha pensionen tillsammans med henne berättar han.

Som fortsatt Huddingebo känner han sig trygg med den blivande ordföranden, partikamraten Daniel Dronjak Nordqvist.

Bo Trygg tror inte att politiken kommer ändras väsentligt när  han avgår. Men kanske kommer det märkas att hans efterträdare är betydligt yngre än honom själv.

Bo Trygg kommer ändå behålla en hel del uppdrag. Bland annat sitter han kvar som ledamot i kommunfullmäktige. Men han hoppas få tid över till annat nu också.

- Jag ska göra allt som jag tidigare sagt jag ska göra när jag blir pensionär, dvs reparera mitt sommarställe och jag ska ut och resa en hel del tillsammans med min fru och sedan ska jag försöka spela mer golf, säger Bo Trygg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".