Livstidsdömd kan vara oskyldig

Nya uppgifter avslöjas nu om ett tre år gammalt mord i Upplands Väsby. Uppgifterna tyder på att den man som dömts till livstids fängelse för mordet kan ha varit oskyldig.
Det var i december 1998 som en 38-årig man sköts till döds i ett bostadsområde i Upplands Väsby, efter en konflikt om pengar. En person pekades snabbt ut som mördare, och dömdes till livstids fängelse. Men enligt TV 4:s program Kalla Fakta kan det istället vara den livstidsdömdes bror som sköt 38-åringen. Brodern har till och med erkänt, men varken polis eller åklagare trodde på honom, och han dömdes istället till tio års fängelse för medhjälp till mord. Mycket tyder också på att offret träffades av en rikoschett. Kulan sägs ha avlossats mot marken, men den slog i en vägbom innan den träffade 38-åringen i magen. Inte heller tog domstolen hänsyn till att den livstidsdömdes mor gav honom alibi, enligt Kalla Fakta. Advokat Kerstin Koorti ska nu begära resning i Högsta domstolen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".