Huddinge

Generationsskifte i politikertopp

Daniel Dronjak Nordqvist heter Huddinges nye kommunstyrelseordförande. Han är 35 år och har arbetat politiskt för moderaterna på heltid i tio år.

De senaste två åren har Daniel Dronjak Nordqvist varit ordförande i gymnasienämnden. Skolfrågorna kommer att ligga honom varmt om hjärtat även när han byter post. Men som ordförande har han många frågor att engagera sig i.

- Det handlar mycket om näringslivsfrågor men också mycket om klimatfrågor som är väldigt viktiga för Huddinge, säger Daniel Dronjak Nordqvist (m).

Daniel Dronjak Nordqvist är sedan två år kommunalråd och ordförande i gymnasienämnden i Huddinge. Han bor i Segeltorp och har arbetat politiskt på heltid i 10 år. Bland annat har han varit moderaternas politiske sekreterare.

Han ser fram emot att ta sig an sitt nya jobb, men inser att det kommer bli en utmaning att ta över i dessa svåra ekonomiska tider.

- Det här är en utmaning för mig men vi är ju många i vårt lag som nu styr Huddinge. Det är ju hela alliansen och vi är alla lika engagerade i att klara den här tuffa tiden. Jag har varit med om både låg- och högkonjukturer, säger Daniel Dronjak Nordqvist (m).

Med Daniel Dronjak Nordqvist blir det ett generationsskifte på ordförandeposten. Från en 67-åring till en 35-åring.

- Jag tror inte att man ska överdriva skillnaden. Men det är klart att jag kommer från en annan generation. Vi har förmodligen olika prioriteringar och olika hjärtefrågor. Men den kurs som Huddinge antagit med den borgerliga alliansen ligger fast, säger Daniel Dronjak Nordqvist.

Av de Huddingebor som Radio Stockholm pratat med är det inte så många som känner till skiftet av kommunstyrelseordförande.

Men att det är en yngre person som tillträder tror flera kommer innebära något positivt för kommunen.

- Det hoppas jag att det gör, att han tänker mer på skola och barnomsorg, säger Elisabeth Shelott.

- Jag tror att yngre personer har mer ideér, säger Marie Rönn.

Reporter Johanna Sjöqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".