BOTKYRKA

Kommunen undersöker anlagda bränder

Botkyrkas socialchef Lotta Persson ska undersöka fallet med en hemlös man som misstänks ha anlagt två bränder i Botkyrka natten till torsdagen. Mannen har sagt att han inte fått hjälp av socialtjänsten och att han anlade bränderna för att han ville bli gripen.

Lotta Persson säger till Radio Stockholm att hon inte känner till det akuella fallet, men att alla hemlösa i Botkyrka ska få hjälp av kommunen.

- Det är klart att det är svårt att vara hemlös, men vi hjälper människor om man är hemlös, så det låter väldigt konstigt, säger hon.

Är man hemlös i Botkyrka så får man hjälp av kommunen med tak över huvudet?

- Man får hjälp med tak över huvudet, det får man.

- Men jag vet ju ingenting om den här personen, det låter ju väldigt otäckt att han har gjort det här.

Under natten till torsdagen greps den 55-årige man misstänkt för att ha anlagt två mindre bränder vid en bensinstation i Tullinge i Botkyrka. Enligt polisen har mannen sagt att han är hemlös, att han inte fått hjälp av socialtjänsten och att han anlade bränderna för att han ville bli gripen.

Botkyrkas socialchef Lotta Persson säger att hon inte känner till det här fallet men att hon ska ta reda på vad som hänt. Hon säger också att alla hemlösa i kommunen har rätt att få hjälp, men att den hjälp kommunen erbjuder inte passar för alla.

- Nej, men det kan ju vara en hjälp att få ett rum på ett vandrarhem som man kanske inte vill ha, eller få ett rum på ett härbärge som man kanske inte vill ha, jag vet inte, säger hon.

Kommer du att kolla upp det här fallet med dina socialsekreterare?

- Det är självklart att jag gör det.

Per Stahre
per.stahre@sr.se

Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".