Södertälje närmare kvalspel

Södertälje förlorade mot Modo med 2 - 7 på hemmaplan. Björn Bjurling, målvakt i Södertälje, kom in i slutet av den första perioden. Då låg Södertälje under med fyra mål.

Kvalserien kommer allt närmare för Södertälje. Elitseriejumbon stod på lördagen för säsongens sämsta insats och föll med hela 2-7 i måstematchen mot Modo.

Matchen mellan Södertälje och Modo var viktig - inte minst för SSK, som behövde vinna för att inte halka efter i kampen kring det nedre strecket.

Men i säsongens kanske viktigaste match havererade maskineriet - totalt.’

Mål på första chansen

Modo gjorde mål på sin första målchans, och därefter rann det iväg. Södertäljes målvakt Pontus Sjögren gav upp efter 17 minuter - då stod det 4-0 till Modo.

-Starten är kanske det jag är mest besviken över. Den var en halv katastrof, vi var inte alls med. Och försvarsspelet, vi övergav nästan Pontus därute, säger SSK-tränaren Jim Brithén.

Björn Bjurling kom in och spelade bra i SSK-målet, men kunde inte hindra siffrorna från att skena iväg. Totalt sju insläppta, och den publik som inte redan gått hem buade ut Södertälje efteråt.

Förlusten innebär att Södertälje alltjämt är fast i botten, men att avståndet till kvalseriestrecket nu växer - åtta poäng upp till just Modo. Klubbens målsättning före säsongen var slutspel, ett mål som nu ser väldigt avlägset ut.

-Klubbens mål är slutspel, det är inte min uppgift att ändra på det, säger Jim Brithén.

Han försökte, trots storförlusten, att se positivt på saken.

-Jag försöker att vara konstruktiv som tränare, det är ingen idé att försöka leta uppenbara fel. Om alla spelare är sämre än normalt, då är det inte svårt att hitta orsaken till att vi förlorar. Vi försöker hitta nya lösningar, säger Brithén.

Modo på gång

För Modos del var det däremot muntra miner. Tränaren Harri Rindell var mycket nöjd med tredje segern på fyra matcher.

-Riktigt skönt för oss. Redan när vi kom hit till matchen hade jag en bra känsla, spelarna var väldigt fokuserade. Vår första period var mycket bra, säger Rindell, som var kritiserad för inte så länge sedan då laget låg sist i tabellen.

Nu är det i stället bara en poäng till slutspel.

-Om det har vänt? Jag tippar ingenting. Jag har lärt mig att vara ödmjuk nu och försöker hålla mig till det, säger Rindell.

Andreas Hanson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".