NORRTÄLJE

Stimulanspaket ska motverka varsel

Efter att Norrtälje kommun under förra året drabbats av det största antalet varsel på tio år håller kommunledningen på att jobba fram ett stimulanspaket för att stödja arbetsmarknaden i kommunen.

- Vi tänker komma med ett stimulanspaket med lite mer investeringar, som vi håller på att jobba fram. Vi är inte färdiga än, men det kommer om några veckor, säger Kjell Jansson (m), ordförande i kommunstyrelsen i Norrtälje.

Det handlar väl främst då om bygginvesteringar, för några andra investeringar gör väl inte direkt kommunen?

- Nej, det handlar ju om det.

Totalt varslades cirka 500 personer om uppsägning i Norrtälje under förra året. Pappersbruket i Hallstavik varslade till exempel 260 anställda om uppsägning och elektronikföretaget Note varslade 123 anställda om uppsägning.

Enligt arbetsförmedlingen låg nästan fyra av fem varsel inom pappers- eller elektronikindustrin.

Det gör att de flesta som varslades under förra året inte kan räkna med stöd från kommunens stimulanspaket, säger Hans-Eric Wallin som är chef för arbetsförmedlingen i Norrtälje.

- Det täcker inte hela området. De som jobbar inom elektronikbranschen med flera områden, där måste vi på arbetsförmedlingen se till att vi hjälper de personerna för de kommer i alltför liten utsträckning att bli berörda av det stimulanspaket som kommunen gör inom bygg och anläggning, säger han.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".