SOLLENTUNA

Sollentuna svänger om hemlösa

Sollentuna kommun har gjort en helomvändning och bestämt sig för att hjälpa de hemlösa som tidigare bodde i husvagnar på en industritomt i kommunen. Tidigare har de hemlösa tvingast flytta flera gånger. Nu har kommunen tillsatt en fältarbetare för de hemlösas behov och ordnat med en plats där de kan stå med sina vagnar.

Ett tiotal hemlösa personer som bor i husvagn har körts bort från ställe efter ställe i Sollentuna kommun. En avhysning från en öde industritomt ägde rum mitt under snöstormen i slutet av november. Då sa Sollentunas kommunalråd, folkpartisten Lennart Gabrielsson att kommunen inte kunde hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Samtidigt hävdade de hemlösa att kommunen inte ens hade försökt ta kontakt med dem.

Men nu har Sollentuna tillsatt en fältarbetare för att möta de hemlösas behov, samt ordnat med en plats där dem kan stå med sina vagnar.

Just nu bor gruppen på en gammal husvagnsparkering för vägarbetare i Sollentuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".