Stockholm

Barn tvingas bära hörselskydd

Barn på Korpens förskola i Aspudden i Hägersten måste ha hörselskydd när de leker ute på gården på grund från ett bostadbygge alldeles intill. Flera föräldrar har ilsknat till över att staden ger bygglov som skapar problem för den kommunala förskolan på andra sidan gatan.

Fredrik Werner som har två söner på förskolan Korpen är inte bara irriterad över bullernivån utan även över lastbilstransport-erna till och från bygget som kör på den smala gatan där förskolan har sin ingång. Han har viss förståelse för att det måste byggas men tycker att de borde informerats bättre om bygget och att byggherren kunde ha öppnat upp en annan ingång till förskolan så att de slipper passera precis vid bygget.

Kjell Sundström, chef för bygglovsavdelningen på Stadsbyggnadskontoret säger att det var självklart att bygglov skulle beviljas i det här fallet eftersom det finns en byggrätt under gällande detaljplan, där finns det heller inga krav på att berörda grannar ska höras. Han förstår att det låter konstigt att staden ger ett bygglov som skapar problem för en av stadens verksamheter mitt över gatan - men att ändå inte har möjlighet att göra skillnad på kommunala och privata verksamheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".