STOCKHOLM

Snart tystare för förskolebarn i Aspudden

Barnen i den förskola i Aspudden i Hägersten i södra Stockholm, som har tvingats ha hörselskydd när de lekt utomhus, hoppas nu slippa bära dem. Byggherren som bygger några meter från förskolan har nämligen lovat att bygga ett bullerplank och en ny ingång för barnen.

Ett bullerplank och en ny ingång på förskolan Korpens baksida så att barnen slipper gå där lastbilar kör till och från bygget är saker som byggherren lovade att ordna vid ett möte på tisdagen.

Det var i höstas som bygget av ett flerbostadshus satte igång bara några meter ifrån förskolan Korpen. Enligt Gunnar Ohlsén på Hägersten- och Liljeholmens stadsdelsförvaltning borde byggherren ha sett till att bullret inte överstiger den decibel som är tillåtet samt informerat förskolan om tidsplan för bygget. Byggherren Thomas Ulander håller med om att en skriftlig tidsplan borde getts till förskolan - men tycker i övrigt att han har gjort så gott han kunnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".