Åtalas för narkotika i förvaringsbox

På fredagen åtalades en av de sex personer som greps i somras i den stora narkotikahärva där även Daniel Demuynck, tidigare känd som Clark Olofsson är misstänkt. Den 52-årige mannen från Skärholmen som åtalas är misstänkt för att ha förvarat nästan sex kilo narkotika i en förvaringsbox på Stockholms central.

I mannens bostad hittades en större summa kontanter, 63 000 kronor, som tros komma från narkotikaförsäljning, rapporterar Sveriges Radio Östergötland.

Åklagare Ingemar Welander vid Internationella åklagarkammaren har nu valt att åtala mannen separat. Han åtalas vid Linköpings tingsrätt  misstänkt för grovt narkotikabrot.

– Han är inte längre intressant i den stora utredningen, vi kan inte styrka att han har med den att göra, säger åklagare Ingemar Welander till Sveriges Radio Östergötland.

Utredningen mot Daniel Demuynck fortsätter och enligt åklagaren behövs mer tid innan åtal kan väckas. Åtta personer har pekats ut som misstänkta. Fyra av dem sitter häktade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".