STOCKHOLM

Plast-isbana på Medborgarplatsen tas bort

Den plast-is som Stockholms stad lagt ut vid bland annat Medborgarplatsen och Slottsbacken har inte fungerat som det var tänkt. Det har bland annat varit problem med underlaget. Nu får Medborgarplatsen åter konstfrusen isbana.

– Det är framför allt underlaget, att det har varit svårt att underhålla dem. Det har inte prövats under så här lång tid förut med plats-is. Så vi har gjort ett prövoår och ser hur vi kan förbättra inför framtiden, säger Madeleine Sjöstedt, folkpartistiskt kultur- och idrottsborgarråd.

Stockholms stad har på prov lagt ut plast-is på fyra ställen i staden, däribland Slottsbacken och Medborgarplatsen. Men plastbanorna har inte lockat så många åkare - tvärtom har de påfallande ofta faktiskt varit helt tomma.

Nu ska plastisarna utvärderas, tjänstemännen på idrottsförvaltningen ska titta närmare på vad det var som gick fel, vilket underlag som är det bästa och vad det krävs för underhåll för att plastisarna inte ska bli för repiga.

Det kommer bli fler plast-isbanor i framtiden. För enligt kultur- och idrottborgarrådet Madeleine Sjöstedt går det inte att konstfrysa isbanor lika mycket som tidigare.

– Vi ska ha mycket is i Stockholm, och då måste man försöka hitta vägar som är något annat än konstfruset. För om det är tio grader varmt, då förstår vem som helst att det inte är så lätt att frysa is, säger Madeleine Sjöstedt, folkpartistiskt kultur- och idrottsborgarråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".