stockholms län

Åtta greps vid stort narkotikatillslag

Åtta personer har gripits i Stockholmsområdet misstänkta för grovt narkotikabrott. I samband med att de åtta greps hittade polisen 80 kilo av ett pulver som enligt de första proverna är amfetamin. Enligt rikskriminalpolisen innebär de gripanden som gjorts ett hårt slag mot den organiserade brottsligheten.

De åtta personerna kunde gripas på onsdagen i flera samordnade tillslag i Stockholmsområdet. Det är Rikskriminalpolisen som står bakom gripandena - och enligt Varg Gyllander, pressekreterare hos Rikskriminalpolisen, har insatsen föregåtts av spaningsarbete sedan oktober förra året.

Tillslagen skedde på flera platser. Det stora beslaget gjordes i Årsta partihallar i södra Stockholm, säger Varg Gyllander. De första proverna som gjorts på det 80 kilo stora beslaget har visat att det rör sig om amfetamin.

Insatsen skedde i samarbete med polis i ytterligare ett europeiskt land, men de gripna är svenskar och enligt Varg Gyllander har de anknytning till den så kallade Alcatrazlistan - en nationell lista över hundra personer som anses särskilt viktiga för polisen i Sverige att gripa.

På Alcatrazlistan listan finns grova brottslingar, men exakt hur de åtta som nu gripits är kopplade till den vill inte Varg Gyllander säga.

Men enligt honom är det ett hårt slag mot den organiserade brottsligheten att just de här åtta kunnat gripas och han utesluter inte att flera gripanden kan komma att göras. Den fortsatta utredningen kommer troligen att pågå i flera månader, säger han.

Maria Blomquist
maria.blomquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".