stockholm

Stort intresse för jobbmöte i Kulturhuset

Intresset för Länsstyrelsens så kallade Rekryteringsbazar i helgen är stort, trots rådande lågkonjuktur. Enligt utvecklingsledare Sam Yildirim är platserna för utställarna redan fullsatta.  

Rekryteringsbazaren är en mötesplats för direktrekrytering via informella möten mellan arbetsgivare och arbetssökande som står långt från arbetsmarknaden. För åttonde året i rad arrangeras bazaren i Kulturhuset i Stockholm.

När den drog igång i början av 2000-talet så hade de svårt att fylla basaren med utställare, men nu får de tacka nej. I år är ett 60-tal utställare på plats och intresset är jättestort – både i och utanför Stockholms län.  

Varje år letar sig omkring 10 000 besökare till Rekryteringsbazaren. Där kan de träffa olika arbetsgivare från offentlig och privat sektor. Tre fjärdedelar av de medverkande arbetsgivarna får kontakter som de tror kan leda till anställning.

Bazaren inleds på Kulturhusen på fredagen och håller på fram till och med lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista