Upplopp på Norrtäljeanstalten igår

En särskild stödavdelning på Norrtäljeanstalten blev totalförstörd igår efter att tre interner löpt amok på avdelningen. Varken personal eller interner kom till skada, men avdelningen kommer inte att kunna användas på länge.
Avdelningen, med sex platser, är för interner som har en psykisk störning, är våldsamma och dömda till långa fängelsestraff för våldsbrott. Tidigare igår morse placerades en fjärde person från samma avdelning i isoleringscell och det kan ha utlöst bråket. Personalen tog sig ut via en bakdörr och larmade den egna insatsstyrkan som så småningom grep de tre internerna. De tre ska förhöras idag. Det är oklart hur dyr slutnotan för upploppet blir eller när avdelningen kan tas i bruk. Eftersom det är den enda avdelningen i sitt slag i landet måste de som ska placeras där nu vänta i häkten tills avdelningen är reparerad igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".