Danshögskolans arbetsmiljö anmäls

Danshögskolan i Stockholm har anmälts för misstanke om arbetsmiljöbrott. Det är Arbetsmiljöverket som anser att det finns brister i arbetsmiljön.

Det var i maj förra året som myndigheten fattade beslut om ett föreläggande mot Danshögskolan med fyra krav.

Det handlar inte om några egentliga brister utan om avsaknaden av att ha ett förebyggande arbete där man med skriftliga rutiner bland annat ska undersöka arbetsförhållandena, och bedöma riskerna för ohälsa och olycksfall.

För två år sen fick högskolan information om att det fanns brister i de här rutinerna, och senast i januari i år skulle de varit åtgärdade. Men så har inte skett.

– Danshögskolan har under de senaste åren haft en väldig expansion och det innebär att vi på olika sätt arbetat med att anpassa vår kostym till den verksamhet vi har vilket intebara gäller arbetsmiljöfrågor, Annika Åkerblom, förvaltningschef på Danshögskolan.

– Vi har tagit tag i varje enskild del och ännu inte hunnit knyta ihop säcken, men det kommer vi att göra den här vårterminen.

Annika Åkerblom beklagar att högskolan nu anmälts för misstänkt arbetsmiljöbrott men menar att det inte påverkar verksamheten.

– Det är tråkigt att det ska behöva gå så långt och att vi inte har hunnit med. Det beror ju på vad det är för verksamhet man har, men för just Danshögskolans del så är det inte något som gör att den verkliga arbetssituationen till vardags är värre än på andra arbetsplatser, säger Annika Åkerblom, förvaltningschef på Danshögskolan.

Cathrin Reth
cathrin.reth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".