Väktaren misstänks för inblandning i rånet

Polisen arbetar nu efter teorin att värdetransportrånet som inträffade i Kista i fredags kan vara ett insiderbrott. Väktaren som rånades har själv anhållits, misstänkt för inblandning.
Den 26-årige väktaren är anhållen, misstänkt för grov stöld tillsammans med och i samråd med andra. Han har begärts häktad. Det var vid 12-tiden i fredags som en privatperson under kymlingelänken i Kista i Norra Stockholm upptäckte väktaren fastkedjad utanför värdetransporten och larmade polisen. Värdetransporten skulle frakta Riksbankens pengar mellan Akalla och Tumba. Enligt väktaren hade två män rånat transporten och försvunnit från platsen med ett antal värdeväskor innehållande pengar. Efter rånet utförde polisen en teknisk undersökning av transportfordonet och förhör inleddes med den rånade väktaren. Under helgen anhölls mannen. Anders Burén vid Västerortspolisen säger till Radio Stockholm att en utredningsgrupp nu håller på att sätta sig in i fallet. Han vill inte säga om helgens utveckling lett polisen närmare något gripande eller var rånbytet kan finnas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".