Permissioner för mördare JO-anmäls

En 33-årig man som dömts till psykiatrisk vård för tre mord beviljades 42 obevakade permissioner. Nu JO-anmäls Karsuddens sjukhus i Katrineholm och länsstyrelsen av pappan till ett av mordoffren, en ung man från Stockholm.
Bengt Eklunds son och sonens flickvän mördades brutalt i Skarpnäck för fem år sen. Mördaren dömdes till sluten rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Enligt undersökande läkare skulle han behöva en mycket lång vårdtid. Den sista april i år upptäckte en släkting till den mördade flickan mannen berusad på en pub i Katrineholm. Efterforskningar visade att han varit ute på fri fot ett 40-tal gånger de senaste tre och ett halvt åren. Bland annat hade han praktiserat på ett fritidshem i Norrköping. -Det kom som en kalldusch för oss, jag trodde inte att det var sant, säger Bengt Eklund till Radio Stockholm. Nu har Bengt Eklund JO-anmält både Karsudden och polisen. Han hoppas nu att anmälningarna ska leda till en ny rättegång, och att mannen döms till fängelse i stället för vård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".