AIK lovar fler vakter till kvalserien

Efter ett stökigt slut på seriefinalen i allsvenskan hockeymatchen mellan AIK och Leksand på onsdagen, lovar AIK hockeys ordförande Mats Hedenström fler vakter under de stundande kvalseriematcherna.

Med två minuter kvar att spela, då Lekssand gjort 4-3, fick onsdagens match avbrytas då glas kastades in på isen.

Innan dess hade en man tagit sig ner till Leksands bås där han gick loss och slog och bankade på plexiglaset som finns mellan båstet och publiken. Hade säkerheten fungerat hade någon stoppt mannen.

- Han borde ha tagits om hand snababre än vad han gjorde, och det måste ju vi se över att det inte får gå till så, säger AIK hockeys ordförande Mats Hedenström.

Han lovar nu bättre säkerhet.

- Vi kommer att förstärka säkerheten runt gästande lags spelarbås. Vi kommer också tillsammans med polis och säkerhetssida titta på vad är det som kan göras ännu bättre. Hur kan vi ha en bättre kontroll över åskådarna, säger Mats Hedenström.

- I en kvalserie så förväntas det ju komma både fler åskådare och matcherna förväntas ha en hetare karaktär och då kommer det att behövas fler vakter än vad som krävs på en normal seriematch, säger han.

Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd har nu att besluta om AIK kommer behöva betala böter eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".