Kampanj mot hockeydopning i höst

I höst drar en stor kampanj igång mot dopning inom ishockeyn i Elitserien. Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson anser att alla elitseriespelare borde testas före säsongen.
-Det är sådan oerhörd omsättning på hockeyspelarna i lagen idag så man kan inte ta det fulla medicinska ansvaret för man vet inte vad de gjort i sina tidigare föreningar, säger Bengt Gustavsson till Radio Stockholm. Igår avslöjades att Djurgårdsspelaren Patrik Nilsson ätit dopingpreparat. Han åkte fast i en av de stickprovskontroller som Riksidrottsförbundet gör inom alla sporter i Sverige. Men i höst fokuseras antidopningsarbetet på just hockeyn - Riksidrottsförbundet samarbetar med hockeyligan i ett projekt. Innan hockeysäsongen börjar ska klubbarna få utbildning om dopning. Tester ska göras i alla klubbarna, men det blir inte obligatorisk test av varenda spelare. Djurgårdens läkare skulle helst testa alla elitseriespelarna, men han anser att höstens projekt ändå är ett framsteg: -Jag upplever att vi är på rätt väg, säger Bengt Gustavsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".