Fullt på sjukhusets tillnyktringsavdelning

Under sommarens varma dagar har Beroendeakuten i på St Görans sjukhus i Stockholm extra mycket att göra med alltför berusade personer. Många dricker för mycket i värmen och hamnar på sjukhuset.
När Radio Stockholm besöker Beroendeakuten vid St Görans sjukhus är akutintagets 15 platser belagda och det är redan en kö av personer som väntar på att få läggas in. Största delen av patienterna på avdelningen är alkoholister som antingen själv uppsökt vård eller som polisen plockat upp på gator och i parker. Men under sommaren är också en del av vårdsökarna personer som normalt inte har problem med alkohol. Under semestern tycks många välja alkoholhaltiga drycker som till exempel öl för att släcka törsten i värmen. Chefssjuksköterska Eva Blennow uppmanar att man i samband med intag av alkohol också ska dricka vatten vid sidan om, för att återställa vätskebalansen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".