Kidnappningsdomar står fast

Svea hovrätt fastställde idag tingsrättens dom för de tre män som dömts för kidnappningen av direktörssonen Erik Westerberg. De döms för människorov och utpressning till tolv års fängelse vardera.
Åklagare Ola Sjöstrand hade yrkat på livstids fängelse för de tre åtalade. Han tyckte att kidnappningen var mycket hänsyslös och noggrant planerad. Men hovrätten nöjde sig alltså med att fastställa tingsrättens dom på 12 års fängelse för människorov och grov utpressning. Det var den tolfte augusti förra året som Erik Westerberg kidnappades från sitt hem på Östermalm i Stockholm. Kidnapparna band Erik Westerberg och la honom i en låda medan de körde iväg honom till en stuga på Värmdö, öster om Stockholm. Där hölls han fången i fem dygn. Kidnapparna krävde och fick runt 11 miljoner kronor i lösensumma, men polisen var förvarnad och männen greps. Den nationella insatsstyrkan kunde befria Erik Westerberg, som då hade kedjats fast vid ett träd i en rondell i Gustavsberg. Trots att två av de åtalade greps med lösensumman på sig, nekade alla tre till anklagelserna och sa att de hade agerat på uppdrag av någon annan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".