Många kom för att lyssna vid rättegången. Foto: Scanpix.
stockholm

Tre frias för knivmord i Kista

Uppdaterat 14:18
Samtliga tre åtalade för knivmordet på 23-årige Ahmed Ibrahim Ali, även kallad Romario, friades från alla misstankar när domen i Attunga tingsrätt kom på fredagen.
- Jag är glad att min klient, som jag uppfattar som oskyldig, inte blir oskyldigt dömd. Han har ju erkänt vissa saker, men det krävs ju ändå stödbevisning för det och uppenbarligen har tingsrätten funnit att det inte finns tillräcklig stödbevisning för det, säger Johan Åkermark, advokat till den huvudåtalade 18-åringen.

Det var den 18 oktober förra året som Ahmed ”Romario” Ibrahim Ali knivhöggs till döds vid en avfart från E4:an mot Kista i nordvästra Stockholm och lämnades död utanför Karolinska universitetssjukhuset. Två av hans vänner skadades svårt.

Upprinnelsen till händelsen var ett bråk tidigare på dagen mellan två ungdomsgrupper på en krog inne i Stockholm.

Den 18-åring som erkänt att han knivskurit offren har förnekat uppsåt att döda och hävdat att gärningarna ska rubriceras som grov misshandel och vållande till annans död respektive grov misshandel.

Men enbart hans erkännande räcker inte för att döma honom. Det finns varken teknisk eller muntlig bevisning som räcker till att dra några säkra slutsatser om vad som hänt, anser Attunda tingsrätt. Han försätts omedelbart på fri fot, rapporterar TT.

Eftersom den huvudåtalade inte fälls för mord och mordförsök kan hans två kamrater inte heller dömas för medhjälp till brotten, slår tingsrätten fast.

Sven Rönnqvist
sven.ronnqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".