1 av 2
Ingen person skadades i samband med branden. Foto: Andreas Finnstedt
2 av 2
Polisen spärrade av platsen.

Brandattentat mot butik i Bromma

En matbutik i Ulvsunda i Bromma, västra Stockholm utsattes för ett brandattentat strax före midnatt på lördagsnatten. Någon eller några hade stänkt bensin på husfasaden och tänt på.

Boende i närheten av butiken i korsningen Johannesfredsvägen/Ståltrådsvägen i Ulvsunda i Bromma, larmade SOS om att de hört en kraftig explosion klockan 23.45. Både polis, brandkår och ambulanser kallades till platsen.

– Attentatsmännen hade hällt bensin över fasaden, så risken fanns att branden snabbt kunde sprida sig vidare, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl vid polisen i Västerort.

Brandmännen fick dock snabbt kontroll på branden och lyckades hindra elden från att sprida sig vidare. Enligt polisen ska vittnen ha sett två till tre yngre män springa från platsen i samband med bilexplosionen. Inga personer har gripits.

Polisen spärrade under natten av ett område runt butiken för att säkra teknisk bevisning. Polisen är inlett en förundersökning om försök till mordbrand.

Polisen ser i nuläget inga kopplingar till veckans butiksbränder i Södertälje.

Inga personer skadades i samband med branden.

Mikael Stengård
mikael.stengard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".